New:
* Photo Gallery
* Older Photographs

Standards compliant! :
Valid HTML 4.01!
Valid CSS!

Google
Search this site


Seconden teller

Deze teller is mijn eerste echte Java-programma en daarom is de listing van dit kleine, simpele programmaatje ook veel te lang en ziet er hopeloos uit! Je wilt hem echt niet zien, dus beeld ik 'm hier ook niet af.
Ik heb dit programma samen met Tijmen Collignon (Klik voor zijn homepage) geschreven en ik heb de application-versie iets aangepast om deze applet te krijgen.
Deze teller berekent het aantal seconden van of naar een gegeven datum, om 00:00 uur, En geeft de naam van die dag. Hij accepteert data tussen de jaren 1583 and 3000 (vraag me niet waarom). Hij houdt rekening met schrikkeljaren en of data in de toekomst of het verleden liggen. Wanneer je een ongeldige datum invoert, wordt de datum die er eerst stond weer teruggezet.
Het jaar moet in het eerste invoer-veld, de maand in de tweede en de dag in de laatste. Een eenvoudige druk op [Enter] bevestigd de nieuwe invoer. Ondanks de simpelheid van deze applet, is het toch leuk om te weten op welke dag je werd geboren, of - nog meer - hoeveel seconden je nu al in dit leven staat.

This page in English